Lézeres Pigmentfolt eltávolítás – Q- kapcsolt ND:YAG lézerrel

A pigmentfoltok szeplő, májfolt, időskori pigmentfolt formájában jelentkezhetnek, jellemző módon az arcon, nyakon, a dekoltázsban és a kezeken.

Mik a kiváltó okok?

Lehetnek túlzott napozás, UV sugárzás, vegyi anyagok. Ezek az elváltozások hatékonyan kezelhetőek az Nd:YAG 532 nm hullámhosszúságú lézerrel.

Hogyan működik az eljárás?

A lézer rövid ideig tartó, azonban nagy energiájú impulzusokat bocsájt a pigmentfoltos bőrre, miközben azok a pigmentfoltok melaninjában elnyelődnek és szétrobbantják azokat, a pigmentrészecskéket pedig a véráram szállítja el. A pigmentszemcsék a bőr felmelegedése nélkül robbannak fel, ezzel megakadályozva a hegképződést.
A kis felszínű foltokat érzéstelenítés nélkül kezeljük általában – természetesen igény esetén érzéstelenítő krémet használunk.

Kezelés alatt

A foltok a kezelés alatt előbb kifehérednek, majd bőrpír, duzzanat, égő érzés alakulhat ki, mely pár óra alatt elmúlik. A kezelés után néhány napig tartó sötétebb pörkképződés, hámlás jelentkezik.

Kezelés után

Közvetlenül a kezelés után bőrpír és kismértékű gyulladás, viszketés vagy enyhe égő érzés, pontszerű vérzés felléphet, melyek azonban gyorsan és többnyire mindenfajta kezelés nélkül megszűnnek. A bőr regenerációját magas víztartalmú kenőcsökkel támogathatjuk. Mindenfajta mechanikus beavatkozás (dörzsölés, vagy pl. a keletkező pörk „lekaparása”) TILOS! A beavatkozás alatt, illetve azt követően enyhe vérzés léphet fel, melyet a páciens esetleges vérzékenysége fokozhat.

Gyógyulási idő

A sebgyógyulás általában 7-14 napon belül bekövetkezik, és normál esetben semmilyen fájdalommal, vagy akár csak viszketéssel sem jár.

Lézeres Pigmentfolt eltávolítás árak

 

Nd: Yag Q-kapcsolt lézeres
Pigmentfolt eltávolítás
Egy alkalom
Teljes arcon 15.000 Ft
Nyak 9.500 Ft
Dekoltázs 15.000 Ft
Arc – Nyak – Dekoltázs 30.000 Ft
Két kézfejen 9.500 Ft
Kisebb foltok 5000 – 9000 Ft

A szolgáltatáshoz kapcsolódó beleegyező nyilatkozatot illetve tájékoztatót itt találja:

Beleegyező nyilatkozat Pigmentfolt eltávolítás