Ultrahangos testkezelés

Az ultrahang több centiméter mélyen képes a bőrbe hatolni. A bőr felületén található szarusejteket fellazítva fokozza a bőr felszívó képességét. Ezáltal az alkalmazott hatóanyagok könnyedén jutnak el a bőrbe ezáltal a célsejtekhez.
Az ultrahang hatásai a hőhatás illetve a mechanikai hatás. A kezelés alatt a bőrben a szövetrészecskék ide-oda mozgásukkal hőt termelnek. A bőrben található erek kitágulnak az ultrahang terápia során keletkező hő fokozza a vérátáramlást ezáltal a sejtek tápanyag és oxigén ellátását. Mechanikai hatása által élénkül a nyirokfolyadék áramlási sebessége elősegítve a salakanyagok gyorsabb távozását. Tartalmuk természetes úton a sejtközi térbe kerül ahonnan a nyirokrendszeren keresztül ürül ki a szervezetből, májon, vesén át távozik.

Az ultrahangos zsírbontás a helyi zsírfelhalmozódásokat tünteti el ami főként hason, csípőn, combon fordul elő.
A HIFU ( High Intensity Focused Ultrasound) eljáráson alapuló nagy intenzitású ultrahang, hőmérséklet emelkedést idéz elő a bőr felső rétegében. Ez a jelenség pozitív élettani hatása miatt szelektív módon folyósítja el a zsírsejteket, és kiváló hatású a cellulit csökkentésére.
Az ultrahang hullámok csak a zsírsejtekre fejtik ki hatásukat mivel azok, méretéből és összetételéből adódóan, rugalmatlanok és könnyen szétesnek.
A kezelés hatására a zsírsejtek megsemmisülnek, ezáltal tartós fogyást érhetünk el.

Rádiófrekvenciás elektro-stimulátor

A fellazult bőr kezelésére szolgál, mellyel egyfajta izom-stimulációt végzünk. Az elektromos áram jótékony hatásának köszönhetően stimuláljuk, mozgásra késztetjük az izmokat.

Mi is az az izomstimulálás?

A készülék a felhelyezett elektródákon keresztül az emberi test rezgéseivel azonos elektromos hullámokat közvetít az izomzat felé. Az izommozgások így akaratunktól függetlenül jönnek létre. A készülék képes a szöveteket az agyból érkező jelekhez hasonlóan befolyásolni. Tehát nem az idegpályákon keresztül történik a visszacsatolás az izomrostok mozgatására, hanem közvetlenül a bőrfelületen kapják az impulzusokat a szövetek.

Ultrahangos – rádiófrekvenciás testkezelés hatásai:

– Csökken a narancsbőr és a testkörméret
– Megújul a bőr, lassul az öregedési folyamat
– Erősödik a kötőszövet, feszesebb lesz a bőr
– Javul a bőr tónusa és a testkontúr
– Javul a hajszáleres keringés, enyhülnek a vénás panaszok
– Javul a vérkeringés és az anyagcsere
– Aktivizálódik a nyirokkeringés, méregtelenít a szervezet
– Csökken a vizesedés és oedema
– Csökkennek a hízási és fogyási bőrproblémák
– Enyhülnek a terhességi csíkok

Kezelés időtartama: testrésztől függően 1 – 1,5 óra

Alkalmazása ajánlott:

– Kúraszerűen, 10 alkalom cellulitisz, zsírbontás, bőrfeszesítés esetén
– Fenntartó kezelés, alkalmanként kéthetente 1 alkalom vagy 6 alkalom 2-3 havonta